Zagyszivattyúk

A Lotzer & Mühlenbruch (L&M) több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik szivattyúk, alkatrészeik és tömítéseik tervezésében és gyártásában. Az eredeti németországi piac mellett mára az L&M globális szereplővé vált. Alaptermékeik az excentrikus csigaszivattyúk és a zagyszivattyúk

L&M LMS-ANR zagyszivattyú
L&M LMS-ANR zagyszivattyú

Az LMS-ANR egy költséghatékony, csigavonal geometria házzal épített zagyszivattyú. A szivattyút a papíriparnak fejlesztették ki, de alkalmas bármely abrazív közeg szállítására. Az LMS-ANR fő előnyei a nyitott járókerék, a cserélhető kopólemez és a túlméretezett csapágyak.

LMS-SPR zagyszivattyú vákuumszivattyúval
LMS-SPR zagyszivattyú vákuumszivattyúval

Ha gáztartalmú közegek szállításáról van szó, az LMS-SPR modell az ideális választás. Az SPR szivattyúk az elsődleges nyitott járókerék mellett egy integrált vákuum járókerékkel rendelkeznek. Az integrált járókerék működésében egy teljes értékű folyadékgyűrűs vákuumszivattyúnak felel meg, így alkalmas a folyadék gáztartalmának az elszívására. A termékcsalád további jellemzője a moduláris felépítés, állítható kopólap és túlméretezett csapágyak.

L&M Extair szivattyúk
L&M Extair szivattyúk

Az L&M Extair termékcsalád függőleges centrifugálszivattyúi képesek szilárd anyagot tartalmazó közegek szállítására és vákuum alatti készülékekből dolgozni. Az alsó csapágy külső vízforrásból öblített, így a szállított szilárd anyag nem tud bejutni a csapágyba, ill. abban az esetben, ha a szivattyúban nincs elegendő szivattyúzandó közeg, a vízellátás egyidejűleg a csapágy hűtési funkcióját is ellátja.

L&M LMW-ONE zagyszivattyú
L&M LMW-ONE zagyszivattyú

Az LMW-ONE egy vízszintes elrendezésű, kopásálló bélésekkel szerelt centrifugál szivattyú nagy terhelésre. Az LMW-ONE szivattyúkat erősen koptató és/vagy maró iszapok folyamatos szivattyúzására tervezték. Az alkalmazási területek közé tartozik a homok, kavics szállítása.

LMS-APR ISO2858 vegyipari szivattyúk
LMS-APR ISO2858 vegyipari szivattyúk

Az LMS-APR termékcsalád az ISO2858 (DIN24256) szabvány szerint készített vegyipari szivattyúkat foglalja magába. A modell előnyei a moduláris felépítési rendszer, amely lehetővé teszi a nyitott, félig nyitott, zárt, valamint a VORTEX járókerék beépítését - ezek a változtatások utólag a komplett szivattyú cseréje nélkül is megoldhatók. További jellemzők a kívülről állítható kopólemez és a túlméretezett csapágyak.

L&M V-one függőleges szlop szivattyúk
L&M V-one függőleges szlop szivattyúk

Az L&M V-ONE egy függőleges elrendezésű, kopásálló bélésekkel szerelt centrifugálszivattyú nagy terhelésre. A V-ONE szivattyúkat erősen koptató és/vagy maró iszapok folyamatos szivattyúzására tervezték. Az alkalmazási területek közé tartozik a homok, kavics szállítása. A szivattyúk rendelhetőek nyitott vagy csatorna járókerékkel, edzett acél, vagy elasztomer bélésekkel.