vegyipari centrifugálszivattyúk (ISO)

Az olaszországi Idrochemical gyártó partnerünk 1978 óta készít egyfokozatú centrifugálszivattyúkat vegyipari és petrolkémiai alkalmazásokhoz. Az észak-olaszországi létesítményükben vízszintes, függőleges és függőleges in-line szivattyúkat gyárt. A szabványos alaptípusok mellett a gyártó erőssége az egyedi igények szerint tervezett megoldások és az alkalmazott széles anyagválaszték a speciális saválló ötvözetek vagy akár titánium felhasználásával.

Az Idrochemical NCM széria megfelel az ISO 2858 méret és az ISO 5199 tervezési kritériumoknak. A szivattyúház és járókerék tervezésénél az elsődleges szempont volt a magas hidraulikai hatásfok és az alacsony NPSHr. Az NCM széria öt csapágyházmérettel fedi le a teljes teljesítménytartományt, így a felhasználók kevesebb tartalékalkatrésszel tudják üzemeltetni a teljes Idrochemical gépparkjukat.

Idrochemical NCM
Idrochemical NCM
Idrochemical NCM Technikai határok és konstrukciós lehetőségek
Idrochemical NCM Technikai határok és konstrukciós lehetőségek

Az NCL IN-LINE centrifugálszivattyúk masszív felépítésű technológiai szivattyúk egy darabból kiöntött házzal. A motor és a teljes forgórész kihúzható, így a berendezés karbantartása a felhasználási helyén elvégezhető, nem szükséges a csővezetékrendszer megbontása. A ház hidraulikai kialakítása biztosítja az alacsony NPSHr igényt, támogatva a magas hőmérsékletű alkalmazásokat. A merevítőbordák alkalmassá teszi a házat a nehéz motorok fogadására és megfelelő teherbírást biztosít a csőfeszültségből eredő deformációk kivédéséhez.

Idrochemical NCL
Idrochemical NCL
Idrochemical NCL Technikai határok és konstrukciós lehetőségek
Idrochemical NCL Technikai határok és konstrukciós lehetőségek

Az NCB monoblokk széria kompakt, helytakarékos kialakításával ideális választás amikor korlátozott területre kell a szivattyúkat telepíteni. Az NCB konstrukció bármilyen standard B5 típusú motorral szerelhető. A masszív szivattyúház, a bordákkal merevített karimacsatlakozás és szivattyúlábak kiváló ellenállást biztosítanak a csővezetéki terheléseknek (ISO2858)

Idrochemical NCB
Idrochemical NCB
Idrochemical NCB Technikai határok és konstrukciós lehetőségek
Idrochemical NCB Technikai határok és konstrukciós lehetőségek

A függőleges, egyfokozatú centrifugál szivattyúkat (NCV modell) közvetlenül az NCM sorozatból (ISO2858) fejlesztette ki gyártó partnerünk. A rendelhető maximális tengely hossza 5m. A nagynyomású, kimeneti vezeték elválasztott a szivattyú tartóoszlopától. Koptató közegek esetében a radiális csapágyakat lehetséges öblíteni külső forrásból származó tiszta folyadékkal.

Idrochemical NCV
Idrochemical NCV